1 Ιουλίου 2010

Διακοπές: Μια πονεμένη ιστορία...

Ακούς στην Τv ότι η τουριστική κίνηση είναι πεσμένη, τα ξενοδοχεία έχουν μόλις(!) 70% πληρότητα, η κρίση αποτρέπει το λαουτζίκο από το να ξεκουραστεί και να κάνει ένα δροσιστικό μπάνιο στη θάλασσα. Πάρτε τηλέφωνο σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο στη Λευκάδα για Ιούλιο-Αύγουστο και αν βρείτε έστω και ένα δίκλινο ... ειδοποιήστε με γιατί εγώ δε βρήκα.

Τι στο καλό? Όλοι εκεί αποφάσισαν να πάνε? Που είναι τα άδεια δωμάτια?
Εντάξει, να δεχθώ ότι η Λευκάδα είναι σχετικά κοντά, δεν έχει διόδια στο δρόμο ούτε ναύλα και είναι αρκετά οικονομική η διαμονή και διατροφή. Αλλά δεν είναι και τζάμπα! Οπότε εύλογα (νομίζω) έχω αυτήν την απορία: Πως εννοούν την πεσμένη κίνηση?
Αλήθεια, στα υπόλοιπα νησιά πιστεύετε ότι ισχύει κάτι διαφορετικό?
Και με τα χίλια ζόρια βρήκες έκλεισες δωμάτειο και πλοίο, φτάνεις στο λιμάνι και βλέπεις 30 τραμπούκους με το έτσι θέλω να μην αφήνουν τον κόσμο να επιβιβαστεί σε πλοίο για το οποίο έχει πληρώσει. Άντε και η εταιρία κάνει πίσω και σε βάζει σε άλλο δρομολόγιο την επόμενη μέρα, την χαμένη μέρα του ξενοδοχείου ποίος θα πληρώσει? Σίγουρα όχι η ακτοπλοϊκή σίγουρα όχι οι διαδηλωτές,σίγουρα όχι ο ξενοδόχος! Τελικά σε ποιόν κάνανε κακό? Τα καράβια θα φύγουν και με τους μισούς επιβάτες, ποιός κερδίζει, ποιός χάνει?
Φτάνεις στο δωμάτιο και απέχει άρδην από το διαφημιζόμενο, τι κάνεις? Τίποτα, έχεις πληρώσει και θα σου πει αυτό είναι και άμα σ'αρέσει.
Ρε μήπως να πηγαινοέρχομαι Χαλκιδική καλύτερα?

Larry

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails