12 Ιουλίου 2010

2.000 ίπποι σε τιμή… ευκαιρίας

Η TranStar Racing έχει στα σκαριά το Dagger GT, ένα εξωφρενικό supercar


Με τιμή μόλις 450.000 δολάρια (περίπου 360.000 ευρώ), τα πέντε Dagger GT που θα παραχθούν το 2011 από την αμερικάνικη TranStar Racing αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Αν τα σχέδια γίνουν πραγματικότητα, τότε θα σπάσει όλα τα ρεκόρ για αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας με πιο μαλακή ανάρτηση, αλλά και με αλεξίπτωτο ανάσχεσης για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε dragster show.


Το θηρίο των 9,4 λίτρων της GM έχει εξελιχθεί από την Nelson Racing Engines, ώστε να αποδίδει 2.000 ίππους (με αγωνιστικό μείγμα καυσίμου). Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου. Ο αεροδυναμιστής της TranStar (σύμβουλος της NASA) θεωρεί ότι η σχεδίαση του μοντέλου, η τοποθέτηση αποσπώμενης σκληρής οροφής και η ισχύς καθιστούν εφικτή την τελική των 483 χλμ./ώρα! Το Dagger GT θα επιχειρήσει να αγγίξει αυτή την ταχύτητα στο Bonneville της Utah.

Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει δείχνουν ότι για τη διαδικασία 0-100 το Dagger GT θα χρειάζεται λίγο πάνω από 1,5 δλ. Όσο για την κατανάλωση, τα δύο ρεζερβουάρ θα αδειάζουν σε λιγότερο από 6 λεπτά όταν το αμερικάνικο supercar κινείται με 483 χλμ./ώρα. Προαιρετικά θα διατίθενται ειδικά ελαστικά τα οποία δεν θα λιώνουν σε αυτές τις ταχύτητες.

Η τιμή πώλησης του Dagger GT δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα είναι πάνω από 400.000 δολάρια. Θα εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού και τη χρήση δέρματος και ξύλου στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που σκέφτεται να μπει στη λίστα αναμονής για ένα από τα πέντε αυτοκίνητα που θα παραχθούν το 2011, μπορεί να στείλει email στο ncmiller@GTR-XS.com. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει έως το 2012.
 Πηγή: http://www.autofree.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails