29 Ιουνίου 2008

Comics all around me.




Τα comics υπήρξαν ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και εφηβείας όλων μας. Για κάποιους όμως αποτελούν ακόμα και τώρα αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής κουλτούρας τους.
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και αυτοί που όταν ακούνε comics, το μυαλό τους αυτομάτως πάει στον Scrutz McDuck, τον Super Goofy, τον Popay και τον Κακοφωνίξ. Είναι αυτοί που αποκαλούν όλο το genre των comics "μίκυ-μάους".
Τα comics βέβαια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες , από την εποχή ακόμα που ο Scrutz και ο Poldo ήταν όντως στο προσκήνιο (βλέπε περίοδο 60s και κάτι). Βασικά παραδείγματα της αξίας εκείνης της εποχής ειναι για παράδειγμα το Corto Maltese, Enemy Ace, κλασικά της DC όπως Superman, Metamorpho, και Captain Action.
Η Τέχνη των comics όμως έχει εξελιχθεί, και εμπλουτιστεί από ταλαντούχους και πρωτοποριακούς καλιτέχνες και συγγραφείς , που απελευθέρωσαν το είδος και το ανήγαν σε εικονογραφημενη λογοτεχνία.

Μια πρόταση για την ανανέωση της σχέσης σας με τα comics είναι οι Astonishing X-men. Είναι το τρίτο κομμάτι/τόμος μιας ongoing σειράς της Marvel, μια σειρά που έχει λάβει πολλές κριτικές , τόσο σε επίπεδο σχεδίου όσο και στον τομέα του σεναρίου.
Ξεκίνησε με 3 Volumes, των οποίων ο πρώτος είναι και limited series. Η σερά που τρέχει τώρα ( από το 2006), έχει την υπογραφή του Josh Whedon και του John cassaday και στη συνέχεια της του Warren Ellis και της Simon Bianchi. Είναι μια επιτυχημένη εμπορικά δουλειά, αλλά και καταξιωμένη από τους κριτικούς.
Οι Astonishing X-men, είναι η συνέχεια της μεγάλης κληρονομιάς της σειράς X-men. Είναι μια συνέχεια των New X-men και παρουσιάζει ένα παρόμοιο cast χαρακτήρων, όπως ο Cyclops και η Emma Frost, (ως team leaders), όπως επίσης και Beast, Shadowcat, Colossus, Lokhead και Wolverine. Αυτή η ομάδα είναι επίσης το επίκεντρο και πολλών άλλων σειρών X-men , καθώς και των limited σειρών. Οι Whedon και Cassaday σύστησαν επίσης ένα μεγάλο αριθμό πρωτότυπων χαρακτήρων στον κόσμο της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των : Abigail Brand, Hisako Ichiki, Ord of the Breakworl και Blindfold.
Επίσης ( όπως αναφέρει και το Wizzard Magazine #165 του 2005), πολλά σημαντικά γεγονότα του κόσμου της Marvel μένουν έξω από την σειρά αυτή , λόγω των πολλών καθυστερήσεων ανάμεσα από το ένα τέυχος στο άλλο, και την έκδηλη επιθυμία του Whedon να αποφύγει τους πολλούς συσχετισμούς και αναφορές σε άλλες σειρές και γεγονότα του κόσμου της Marvel, κάτι που δεν του αρέσει και θεωρεί ότι έχει δημιουργήσει ένα τρελλό συνεχές που είναι δύσκολο να το ακολουθήσει κανείς και ποσο μάλλον να το συνεχίσει.
Στην πρώτη ιστορία της σειράς "Gifted" [issues 1-6], παρουσιάζονται οι χαρακτήρες, οι ιδιότητες τους και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εμπλέκονται στην ομάδα. Μετά από μια σύγκρουση του Cyclops με τον Wolverine, (ωωω.. τι έκπληξη!) η ομάδα αναθεωρούν τις πρωτεραιότητές τους αναγνωρίζοντας ότι έχουν ξεφύγει από τον αρχικό στόχο τους.
Έτσι λοιπόν ξεκινάει η διαδικασία της δημιουργείας ακόμη μιας εποχής στον κόσμο των X-men.


Recomended :
www.johncassaday.com
www.whedonesque.com
www.jossweddon.net
www.warrenellis.com

Words by : Isis

1 σχόλια:

Αχχ.. Κομικς! Τι ωραιο πραμα...

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails