15 Μαΐου 2008

Ironman: The Movie Game

"-Stark you are not a Soldier!"

"- I know, I am an Army..."

Αφού είδαμε την ταινία που παρεμπιπτόντως μας άρεσε πάρα πολύ, αποφασίσαμε να παίξουμε και το παιχνίδι και να συνεχίσουμε την πώρωση που είχαμε βγαίνοντας από την αίθουσα του κινηματογράφου παίζοντας το video game που ήρθε σχεδόν μαζί με την ταινία Πετύχαμε τον σκοπό μας όμως;

Όπως έχει γίνει μόδα σχεδόν με κάθε ταινία δράσης και όχι μόνο σχεδόν πάντα ακολουθει και το παιχνίδι για όλες τις κονσόλες και τα PC μας. Έχει γίνει μια πετιχημενη μόδα και πολύ κέρδος για τα studio και τις παιχνιδοβιομηχανιες. Το IronMan φυσικά δεν αποτελεί εξερεσει και έτσι σχεδόν μαζί με την ταινία κυκλοφόρησε το video game το οποίο φυσικά όπως γίνετε άλλωστε τις περισσότερες φορές σε αυτού του είδους τα video game μας απογοήτευσε. Πως άλλωστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο αφού το 99% των περιπτώσεων το παιχνίδι είναι φτιαγμένο στο πόδι καθώς θέλουν να το κυκλοφορήσουν μαζί με την ταινία και γενικά να βρίσκονται μέσα στα deadlines.

Σενάριο
Στο παιχνίδι χειριζόμαστε τον Stark, έναν εκκεντρικό πλούσιο κατασκευαστή οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος πέφτει στα χέρια τρομοκρατών οι οποίοι του ζητανε να τους κατασκευάσει πυραύλους τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς με αντάλλαγμα φυσικά την ζωή του. Βέβαια ο Stark σαν ειδήμον και γενικά σαν σπινθηροβόλο μυαλό που είναι καταφέρνει να κατασκευάσει μια στολή-πανοπλια με την οποία θα γλυτώσει από τα χέρια των τρομοκρατών. Πηγαίνοντας σπίτι και λόγο της εμπειρίας του αναθεωρεί τα πάντα περί οπλικών συστημάτων και γενικά για τον πόλεμο, Θέλει να κλείσει το εργοστάσιο του και γενικά να ξεκόψει από την προηγούμενη ζωή του. Τελειοποιεί την στολή του και είναι έτοιμος να δράση και να "kick some terrorists butts" Αυτά πάνω κάτω με το σενάριο το οποίο εξελίσσεται περίπου όπως της ταινίας με κάποιες παραλλαγές φυσικά για να μπορέσει να προσαρμοστεί σε video game.

Γραφικά

Κλαφτε μανούλες… Τα γραφικά αν και από τα videos φαίνονται καλά… είναι αρκετά χάλια. Λες και βγήκαν πριν από καμία τετραετία. Μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο του Ironman είναι ικανοποιητικά σχεδιασμένο αλλά ως εκεί. Τα περιβάλλοντα είναι πολύ φτωχά και γενικά δείχνει παιχνίδι ηλικίας και όχι καινούριο! Από ρυθμίσεις είναι πολύ φτωχό και περιορίζετε σε αυτή της ανάλυσης και κάποιων μικρών άλλων(κάνει μπαμ η μεταφορά από κονσόλα).

Ήχος

Ο ήχος του παιχνιδιού είναι καλός αλλά ως εκεί. Ατού του τίτλου είναι οι φωνές οι οποίες είναι από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο και αρκετά αδιάφορο όλο το μοτίβο του ήχου δεν θα σας αγγίξει.

Gameplay

To Gameplay του παιχνιδιού είναι και το χειρότερο σημείο του. Ο χειρισμός γίνετε με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Πιστέψτε με όμως θα το βρείτε πολύ δύσχρηστο. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα gamepad ώστε να μπορέσετε να το παίξετε. Ο χαρακτήρας κάνει σχεδόν ότι είδαμε και στη ταινία. Πεταει, αρπάζει ότι βρει και το πεταει, εκτοξεύει αυτή τη περίεργη ακτίνα από τα χέρια και το στέρνο και γενικά ότι κάνει είναι αρκετά κουλ και μημητε την ταινία σε καλό βαθμό.

Αυτά τα ολίγα για τον φίλο μας τον Ironman. Το παιχνίδι δεν σας το προτείνω εκτός και αν είστε από αυτούς που θέλουν ότι υπάρχει από Ironman και γενικά από Marvel. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν πολλοί τίτλοι διαμάντια για να απολαυσεται στο PC

Trailer

Βαθμός 65/100 -γιατι είναι ο Iron Man και είναι Heavy metalo :P

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails