17 Μαΐου 2008

Highway One™ Stratocaster® HSS




Σας παρουσιάζουμε τη νέα αναβαθμισμένη σειρά Highway One Stratocaster από τη Fender.
Είναι η βασική σειρά των αμερικάνικων stratosaster και με κόστος κάτω των 1000 ευρώ μπορεί ο καθένας να ξεκινησει το ταξίδι του στο κόσμο αυτών των υπέροχων κιθάρων. Είναι κατασκευασμένη στην Αμερικη, με την ίδια φροντίδα όπως ακριβώς και οι πανάκριβες stratocaster. Για να πέσει το κόστος τα ηλεκτρικά είναι μεξικάνικα όπως και τα περισσότερα εξαρτήματα. Όμως μη σας προβληματιζει καθόλου διότι η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή.
Ας ρόξουμε όμως μια κοντινότερη ματια. Τα 22 τάστα της είναι μεγάλα, ότι πρέπει για το σύγχρονο τρόπο παιξίματος. Οι μαγνήτες είναι alnico και με περισσότερο τύλιγμα ωστε να παράγουν εναν κάπως <<στρογγυλεμένο>> ήχο ωστε να ταιριάζει με high-gain καταστάσεις χωρίς να χάνουν όμως πολύ στα καθαρά. Μια όμορφη λεπτομέρεια είναι ότι τα καπάκια των μαγνητών και των ποτενσιόμετρων είναι μαύρα. Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι άλλο όσο αφορα τα ηλεκτρικά της. Η κλειδιέρα είναι μεγάλη στο στυλ των '70s. Πολλοί λένε ότι η περισσότερη μάζα προσθετει στον ήχο. Τι να πω; Εγω θα προσθέσω ότι σίγουρα προσθέτει στην συνολική αίσθηση που σου δημιουργεί το όργανο. Μια σημαντική λεπτομέρεια που ευτυχώς αλλαξε ήταν το βερνίκι. Σε αυτή τη σειρά χρησιμοποιήθηκε λεπτή nitrocellulose λάκα που αφήνει το φυσικό τονο του οργάνου και δε το περιορίζει.Πιστευω πως με αυτη τη κινηση ισως να είχε ως στόχο το νεανικό κοινό. Γενικότερα, οριστε ακριβως τα χαρακτηριστικά όπως αναφέρονται στο site:

Body Alder
Neck Maple, Modern “C” Shape,
(Satin Polyurethane Finish)
Fingerboard Rosewood, 9.5” Radius (241mm)
No. of Frets 22 Jumbo Frets
Pickups 1 Atomic™ Humbucking Pickup (Bridge),
2 Hot Single-Coil Strat® Pickups with Alnico 3 Magnets (Neck/Middle)
Controls Master Volume,
Tone 1. (Neck Pickup), Greasebucket™ Tone Circuit, (Rolls Off Highs without Adding Bass)
Tone 2. (Bridge Pickup), Greasebucket™ Tone Circuit, (Rolls Off Highs without Adding Bass)
Pickup Switching 5-Position Blade:
Position 1. Bridge Pickup
Position 2. Bridge and Middle Pickup
Position 3. Middle Pickup
Position 4. Middle and Neck Pickup
Position 5. Neck Pickup
Bridge Vintage Style Synchronized Tremolo
Machine Heads Fender®/Ping® Standard Cast/Sealed Tuning Machines
Hardware Chrome
Pickguard 3-Ply Parchment
Scale Length 25.5” (648 mm)
Width at Nut 1.6875” (43 mm)
Unique Features Satin Nitrocellulose Lacquer Body Finish,
Large ‘70s Style Headstock,
Large ‘70s Style Decal,
Original Body Shape,
“Original Contour Body” Decal on Headstock,
Black Pickup Covers and Plastic Parts,
White Dot Position Inlays
Strings Fender® Super Bullets® 3250L, Nickel Plated Steel, (.009 to .042), p/n 073-3250-003
Accessories Deluxe Gig Bag
Case Deluxe Gig Bag

Βεβαίως κάτω από το pickguard μη περιμένετε να βρείτε σκαψιμο μόνο εκέι οπου βρίσκονται οι μαγνήτες αλλά είναι όλο σκαμένο. Προσωπικά το βρήκα πολύ καλό, λόγω του ότι αφήνει περιθώριο για πειραματισμούς με τα ηλεκτρικά... Φυσικά και τα ξύλα δεν είναι εξωτικά αλλά ειναι ποιοτικά και καλομανταρισμένα.
Είναι μια κιθάρα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση! Είτε είναι η πρόβα με τα παιδιά, είτε στο μαγαζί το βράδυ ή και το δωμάτιο ακόμη... Δε φοβασαι να τη κυκλοφορείς και να τη κακομεταχειριζεσαι γιατι έχεις δωσει 2 μισθούς. Παρ'ολα αυτα εχει ήχο κοντά σε τετοιο όργανο! Γνώμη μου είναι ότι είτε ως πρώτο είτε ως βοηθητικό όργανο με μια μικρή αναβάθμηση στα ηλεκτικά της τα έχει όλα για να μην σας απογοητευσει τονικά και να τα βγάλει πέρα σε κάθε περίπτωση. Και με τέτοια τιμη... Δικό σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails